Home
spacer spacer spacer spacer
spacer
Send artiklen til en venUdskriv siden 
 

Mentorordning for minoritetskvinder

 

Med en bevilling på kr. 275.000 fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration vil KVINFO i løbet af efteråret etablere en mentorordning for kvinder med flygtninge/indvandrerbaggrund.

 
FORUM/6.8.2002 KVINFOs nye mentorordningen går ud på at skabe en én til én professionel kontakt mellem kvinder med minoritetsbaggrund og kvinder, der kan vise vej ind i og åbne døre til det danske samfunds- og arbejdsliv. Projektet er i pilotfasen forpligtet på at skabe en mentorordning for særligt udsatte minoritetskvinder.

"Vi har ledt efter den rigtige ide, der kunne mobilisere KVINFOs helt særlige ressourcer i indsatsen for at åbne døre for minoritetskvinder i det danske samfund. Vi tror på, at en mentorordning er en sådan helt enkel og indlysende god ide, der vil kunne gøre en forskel," siger centerleder Elisabeth Møller Jensen.

Ideen til projektet er opstået med baggrund i de henvendelser, vi har modtaget fra minoritetskvinder. Unge og yngre kvinder med indvandrer/flygtningebaggrund benytter sig i stigende grad af KVINFOs bibliotek i studieøjemed. Gennem det sidste år er denne kontakt blevet udvidet i form af personlige breve, hvor unge og yngre kvinder gør opmærksom på sig selv og egne kvalifikationer i håbet om, at KVINFO kan hjælpe dem med et job eller med at bane vejen til en fremtidig jobmulighed.

"Kvindens krop er i stigende grad en slagmark i kampen om integration og minoritetskvinder presses dobbelt. Af familien, som vogter over deres løsrivelse fra egen kultur og egne normer, og af det danske samfund, som omvendt ikke hurtigtnok ser det sidste tørklæde ryge sig en tur," siger centerleder Elisabeth Møller Jensen. "Netværk spiller en stadig stigende rolle på det danske arbejdsmarked. Og har man tilmed et "pebret" navn kan den personlige kontakt være helt afgørende for integration."

KVINFOs mentorordning vil være en hjælp til selvhjælp, en individuel, frivillig og ligeværdig match støttet af et supportwebsite ledsaget af undervisning om mentortanken. De ressourcer, KVINFO umiddelbart kan stille til rådighed, har sit afsæt i centerets meget brede netværk af kvinder. 
Læs mere
Tjek artiklen: Fremtidens arbejdsplads er multietnisk af Gunhild Riske, FORUMredaktør.

Klik ind på
Silikones arkiv
d. 8/8 og hør interview om mentorordningen.
KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K Tlf: 33 13 50 88 · Fax: 33 14 11 56 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk