Home
spacer spacer spacer spacer
spacer
Send artiklen til en venUdskriv siden 
 

Hvad siger de andre om FORUM?

 

 
Politiken, 5. marts 2005
Ved sammenligning med de øvrige tidsskrifter er det slående, hvor suveræn 'Forum' er på indholdssiden. Det handler ikke kun om artiklernes permanent høje niveau, men også om det dynamiske og fleksible univers, som teknologien tilføjer artiklerne via linkmuligheder, informationssøgning og online kommunikation.
Surfer man rundt mellem 'Forum's faste rubrikker, støder man nærmest uden undtagelse på velskrevet, aktualitetspræget og dybdeborende stof leveret af en stor gruppe faste og mere ad hoc-tilknyttede skribenter, der virker, som om de har fingrene godt nede i sovsen. Med sin kønspolitiske optik dækker 'Forum' feltet kultur i bredere forstand end nogen af de andre tidsskrifter: dansk og international ligestillingspolitik, ditto kønsforskning, kulturscenen og ikke mindst tidens verserende kønsdebatter. Således blev den litterære kanondebat og folketingsvalget perspektivrigt kommenteret i Forum.

Webmagasinet er en kagedåse, hvor indholdet aldrig slipper op, men tværtimod forøges, hver gang nye artikler lægges på. Adgangen til gamle artikler er uhindret og bonusstoffet overdådigt: lad mig blot nævne 'Forum's linkterminal, et informationsreservoir med globale links til medier og nyhedsstof inden for feltet køn og kultur. Forum flyder helt bogstaveligt sammen med resten af verden.
Tidsskriftet gik online, fordi nettet var en mulighed for at nå bredere ud, fortæller den ene redaktør, Annette Nielsen. Men også af økonomiske årsager og for at styrke indholdssiden. Det er lykkedes, må man konstatere, ikke mindst med kig på de ca. 5.000 unikke besøgende, 'Forum' har pr. måned. Magasinets synlighed i medierne er måske ikke så stor, men at det påvirker den kønspolitiske dagsorden, kan ses på afsmitningen fra 'Forum's spalter til landets andre medier.

Men med online-versionen er stofligheden naturligvis gået tabt. Tidsskriftets rent fysiske tyngde. Papiret mellem hænderne, de lækre formater, det visuelt stimulerende. Det meste er væk - og jeg savner det. Omvendt må jeg konstatere, at den kobling mellem indhold og funktionalitet, som et netmedie som 'Forum' kan levere, ikke finder sin lige i noget trykt magasin. Og så er det tilmed gratis.


HK Netmagasinet Delta, 21.1.2003:
"Som en platform for præsentation af forskning og debat om ligestilling og kønsforskning i det hele taget er netmagasinet FORUM for køn og kultur helt fremme i skoene. Der opdateres jævnligt inden for mange områder, og der argumenteres og anmeldes grundigt og flittigt af mange forskellige bidragydere. [...] Og selvom FORUM for køn og kultur hører hunder Kvinfos vinder, så er den altså ikke kun læselig for kvinder ...."


BT, 23. juni 2002:
"Kvinfos netmagasin, spækket med spændende artikler for kvinder."

Berlingske Tidende 8. september 2001:
"Det behøver ikke at være uoverskueligt at surfe i kulturens elektroniske verden. På adresse www.forum.kvinfo.dk serverer internet-tidsskriftet FORUM en masse links, håndplukket med sikker sans for det underholdende, kulturkritiske og sexede."

Fire stjerner i Politiken 23. august 2001:
"Det er meget let at navigere rundt i og indeholder både lange, velskrevne artikler og anmeldelser inden for emnerne: forskning, features og kultur. Det er kvinde-agiterende, men ikke påtrængende meget. Derudover er sitet spækket med kulturguide-links samt en rigtig god linkguide til udenlandske - og anbefalelsesværdige - kvinde-netmagasiner."

Jyllands-Posten 8. februar 2001:
"Er man træt af Aalunds lyserøde mareridt, kan det være forfriskende at surfe videre til Kvinfos elektroniske tidsskrift. Her støder man på mange spændende artikler, som ni ud af ti gange overrasker med et anderledes emnevalg end det, vi kvinder oftest bliver udsat for."

Berlingske Tidende 20. januar 2001:
"Det er værd at kigge på alene som eksempel på et internetbaseret tidsskrift. .... Der er masser af spændende læsestof i bladets arkiv."

BT 7. januar 2001:
"Her er vi virkelig ovre i den mere seriøse og kønspolitiske afdeling med gode, interessante og tankevækkende artikler."

HKs blad DELTA juni/99:
"… Danmarks flotteste netmagasin om kvinder, arbejdsmarked og forskning."

yahoo.dk foråret '99
FORUM for køn og kultur får cool link solbriller

Webworld den 21. sept. 98.
KVINFOs websted og FORUM for køn og kultur valgt til Hitlink og tildelt fem ud af fem mulige @ for indhold, design og teknologi.

Kvasir den 25. juni 1998
FORUM får tildelt Kvasirs pletskud.

Webguiden den 20. maj 1998
FORUM valgt til Dagens Link.

Anmeldt af Kvasir 13. maj 1998.
Henrik Pedersen skrev: "Men det er ikke bare indpakningen, som er på højde med det bedste, indholdet spænder vidt fra polemik med de gode anmeldelser af Per Olov Enquists nye stykke til et spændende portræt af astronomen Anja C. Andersen. Fra første nummer tænkes digitalt: Alle artikler er ledsaget af links til relevante sites. Derfor er det ikke vanskeligt at tildele Forum en absolut topkarakter."

Kvasir den 13. maj 1998
FORUM for køn og kultur valgt til Dagens Website.
 
KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K Tlf: 33 13 50 88 · Fax: 33 14 11 56 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk