Home
spacer spacer spacer spacer
spacer
Send artiklen til en venUdskriv siden 
 

FORUM om køn og kultur i Asien

 

I anledning af Images of Asia 2003 har vi samlet en liste over FORUM artikler, der bredt handler om køn og kultur i Asien

 
Forskning i adoption - bare ikke i Danmark - I Vesten bliver mænd adopteret fra Korea ofte totalt afseksualiserede og gengives sjældent som lækre hunks eller skønne ægtemænd. De sociale og identitetsmæssige konsekvenser af dette var blot et af mange emner, som for nylig blev taget op på en international forskningskonference om adoption.
Af Lene Myong Petersen (03.06.2003)

Kraftfuld asiatisk kunst i Nikolaj - Sirlige silkebroderier skal man lede længe efter i Nikolaj Udstillingsbygning, hvor 22 asiatiske, kvindelige kunstnere giver den fuld power med temaer som mode, sexisme, samfundspolitik og kolonisering.
Af Anne-Mette Klausen, freelance journalist (11.07.2002)

Sex, censur og cyberspace - Kinesisk censur har ramt to unge markante kvindelige forfattere - 27-årige Wei Hui for romanen, "Shanghai Baby" og Mian Mian med bogen "Tang". Stilen er for sensuel, dekadent, vestlig og vovet for Kinas "gamle, jaloux mænd".
Af Leonora Christina Skov (22.08.2001)

Bananas over Yoshimoto - Den japanske succesforfatter Banana Yoshimoto er forbillede for en hel generation af yngre kvinder i Japan. Yoshimotos outsider heltinder lever ensomt i et kitschet, lyserødt plastic univers befolket med ånder og sære eksistenser.
Af Leonora Christina Skov (29.05.2001)

Under japanske uniformer - Den japanske befolkning vokser op i uniform, men oplever ikke et modsætningsforhold mellem det ensartede og det personlige udtryk. Det skyldes ikke mindst en veludviklet fornemmelse for detaljen, fortæller Annika Meyer.
Af Anne-Mette Klausen (31.05.2001)

Te-servering under bambusloftet - Kvinder i karrierejobs betragtes som ”sociologiske mænd” i Japan. Selvom Japans kvindelige befolkning er blandt verdens mest veluddannede, ansættes kvinderne primært som sekretærer eller ”kontorblomster”, med henvisning til deres dekorative og servicerende funktioner, som at byde de mandlige kollegaer te.
Af Julie Breinegaard (29.05.2001)

Asiatiske stereotyper opløses på film - Mens kvindelige helte med en hurtig hånd og lynende øjne siden 1960'erne har svunget sværdet i diverse Hong Kong film, er det først nu, at asiatiske kvinder for alvor har fået flere strenge at spille på i Hollywood.
Af Tanja Richter (21.07.2001)

Når selv 19 elefanter kæmper forgæves - Forums anmelder er ikke imponeret over Jodie Fosters seneste film Anna og kongen, som hænger fast i et mudret kolonisyn koblet med forurettet feministisk pegefinger
Lene Myong Petersen (20.03.2000)

Villige kinadukker og lydige geishaer - Om at blive indskrevet i den vestlige verdens kliche-fantasier om asiatiske kvinder
Af Lene Myong Petersen (27.05.1999)

En kvindes værste mareridt - malajiske kvinder snakker om polygami - Polygami er en sjældenhed i Malaysia - alligevel bruger kvinder fra den malaysiske middel- og overklasse lang tid på at sladre med skrækblandet fryd om de seneste rygter om polygame ægteskaber. Miriam Zeitzen har på sit feltarbejde i Kuala Lumpur snakket med mange af kvinderne og fundet ud af, at den megen snak ofte kan være en strategi til at gardere sig mod truslen om det polygame.
Af Miriam Zeitzen (16.09.1999)
 
KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K Tlf: 33 13 50 88 · Fax: 33 14 11 56 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk