Home
spacer spacer spacer spacer
spacer
Send artiklen til en venUdskriv siden 
 

Jorden rundt med 21 klik

 

 
FORUM/31.7.99 Start den zigzaggende rundrejse med stil på den gamle silkevej gennem bl.a. Uzbekistan med HotWireds guide "Surfing the Silk Road". Karavaner med krydderier og silke har gjort turen i hundredevis af år - der er masser af oplevelser.

Vil man se flere detaljer fra de smukke bygninger og moskeer, så har UNESCO samlet flotte billeder fra bl.a. Samarkand og Bukhara.

Klik hen og besøg nogle iranske kvinder og læs deres digte hos ZAN, som er netværk for iranske kvinder i hele verden.


Har man tid, så se på gamle hulemalerier af gudiner i den tidligere Sovjet-stat Azerbaijan, hvor hovedstaden Baku oplever et olieboom.

Bevæg dig hurtigt østpå mod Vietnam. Følg en amerikansk kvindes rejse gennem Vietnam - det er en flot gennemført virtuel udgave af rejsen med billeder og dagbogsnoter i samarbejde med den amerikanske offentlige tv-kanal PBS.

Fra 34 ord på tagalog for ris stik syd til sikkert lige så mange ord for is og sne hos Discovery kanalen, som følger en interessant ekspedition på Sydpolen. Her er flotte billeder og dagbogsnotater fra eksperterne, som bl.a studerer pingviner, havisformationer og polynya'er - mystiske søer midt i isen, som spiller en vigtig rolle i at kontrollere jordens klima.

Styr nord mod Australien og tag et kulturbreak i Australiens National Gallery i Canberra, som også har en stor samling af aboriginal kunst.

Hop ud i bushen og besøg en australsk kvinde, der plejer sårede pungdyr som kænguruer. Mest interessant for de skønne billeder i "Rogues Gallery" af tvekæmpende kænguruer.

Foretag et kæmpeklik tværs over Stillehavet og læs sidste nyt om, hvordan livet arter sig på Påskeøen i Te Rapa Nui.

Storm videre til Patagonien i Argentina på Latinamerikas sydøskyst - det sagnomspundne landskab, som bl.a. Bruce Chatwin har skrevet om.

Fortsæt stik nord til det gamle mayarige i Guatemala og Belize og se storslåede billeder af de gamle mayapyramider som Tikal, Chichen Itza osv.

Slap af med lidt samba i Brasilien på en af de kendteste samba skoler i Rio de Janeiro.


Zap op til Nordamerika til New York og nyd synet af Manhattan.


For USA-nostalgikere og roadfreaks er den sagnomspundne Route 66 er besøg værd.


Er sulten begyndt at melde sig ? Se de mange klassiske amerikanske dinere og tænk på blueberry-pancakes, bagels, pastrami on rye, refills osv.


Hvis man savner en rask diskussion og nyheder om, hvad der rører sig blandt amerikanske kvinder, så prøv dette websted.


Kryds over Atlanten til Afrika og besøg to landsbyer i Ghana. Veldesignet website, hvor man kan lytte til trommer og til kvinder, der synger velkomstsange, se afrikanske ølmærker osv.


Namibia i det sydvestlige Afrika har en fantastisk natur - her er både den dramatiske Skeleton Coast og masser af "wildlife".


På den anden side af kontinetet ligger krydderøen Zanzibar - berømt for sine nelliker og skønne koralrev.


Slut jordomrejsen i London via netudgaven af avisen Evening Standard, som fører en direkte til byens gigantiske udbud af restauranter, museer, seværdigheder og teaterstykker; hvilken skøn by...


Hvis det ikke er nok med en tur rundt om jorden, så prøv med et kig ind i jorden til verdens aktive vulkaner. Der er fantastiske lufbilleder af kratere i hele verden fra Chile til Chad og et særligt børneafsnit, hvor man kan tage en virtuel billedtur rundt på en af Hawaiis vulkaner. Der er sågar også et billede langt væk fra jorden af vulkanen Olympus Mons på Mars

 
KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K Tlf: 33 13 50 88 · Fax: 33 14 11 56 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk