Home
spacer spacer spacer spacer
spacer
Send artiklen til en venUdskriv siden 
 

Studio sex

 

Så er der godt nyt til krimilæserne. Svenske Liza Marklund har skrevet en nervepirrende opfølger til hittet Sprängären.

 
 
FORUM/24.11.99 Studio Sex er bind to i den nye hårdkogte serie om journalisten Annika Bengtzon. Den foregår otte år før bind et, så vi følger med detektiven tilbage i tiden.

Vi møder en Annika som er meget ung, ugift, barnløs og ved at rive sig løs fra den kedsommelige lille flække hun kommer fra, og hvor hun er godt træt af sin mors nytteløse drømmerier, sin besiddende kæreste og sit rutineprægede job ved den lokale avis. Annikas ambitioner er rettet mod Stockholm, en fed lejlighed og en fastansættelse ved tabloidavisen Kvällspressen. Hun længes ivrigt og hidsigt mod: "Her og nu. Kaos og mord. Hede og puls."

Hvis Annika skal være den af de hårdtarbejdende vikarer, som bliver hængende på avisen, når den svedige sommer er slut, så skal hun hive nogle sensationelle historier hjem om sexmordet på en smuk ung kvinde, der bliver fundet på en kirkegård. Historien leder til såvel en mistænkelig minister som til en snusket pornoklub. Mere skal ikke røbes her. Det mest overraskende er dog den udvikling som detektiven selv gennemgår i løbet af krimien. Ikke kun som journalist, men også som menneske efter at have stået i lære hos den erfarne journalist Berit, og efter at have lyttet til sin kloge mormor.

Studio Sex er ikke bare endnu En studie i rødt, men også et studie i, hvordan nogle kvinder efter at gå gruelig meget ondt igennem, lærer at sige nej. Og sådan viser Annika sig at være et interessant bekendtskab og en ganske sej søster.

Susanne Püschl er cand. mag. i litteraturvidenskab og retorik. Hun skriver regelmæssigt for Forum.

Liza Marklund: Studio Sex. Ordupplaget 1999.
 
KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K Tlf: 33 13 50 88 · Fax: 33 14 11 56 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk