Før den første danske rødstrømpeaktion prøvede en artikel i Søndags-Aktuelt at piske en stemning op ved at sammenligne de danske rødstrømper med den militante amerikanske kvindegruppe SCUM, Society for Cutting up Men."Nu vil pigerne dolke og skyde de gale mænd". I Søndags-Aktuelt 5.4.1970, s. 8


De danske "Rødstrømper" har et barskt forbillede i den feminine amerikanske organisation "SCUM"

Det rør på sig. Også i Danmark. Kvindeoprør i USA, Holland, Sverige og England har smittet. Måske går det danske kvindeoprør nu hen og bliver andet og mere end snak og ideer.

Danske rødstrømper har erklæret mandssamfundet krig og taget afstand fra både Dansk Kvindesamfund og Individ og Samfund, der betegnes som halvdødt bureaukrati. I England kæmper Womens Liberation Workshop mod kvindens kommercielle udnyttelse som sex-objekt.

I Holland begyndte Dolle Minas pigerne med at pifte efter mænd på gaden og uddele præservativer foran en pigeskole

Aktioner
I USA er der utallige kvindeorganisationer og masser af aktioner. En af de nyeste skete efter at Newsweek havde offentliggjort et stort tillæg om kvindeoprøret (for en gangs skyld skrevet af en pige). Dagen efter gik bladets granskere i aktion - de er næsten alle sammen piger og utilfredse med at det tages som en selvfølge, at piger bruges til research, som regnes for mindre konstruktivt end skrivende journalistik.

Men den skrappeste af de amerikanske kvindeoprørsgrupper er SCUM - Society for Cutting up Men. Det er piger, der griber til knive og skydevåben.

SCUMs kendteste aktion gik ud over Andy Warhol, der blev skudt ned, fordi han stod som indbegrebet at den mandlige diskrimination og i umyndiggørelse af kvinden: i hans film er hun intet andet legetøj for mænds mere eller mindre perverse og sadistiske lyster.

Tys-tys
Det er SCUM, der er de danske pigers forbillede.

Hvordan slaget skal forme sig er endnu tys-tys. Pigerne ligger baghold og vil hverken rykke ud med, hvor mange de er, eller hvem det skal gå ud over. Foreløbigt har rødstrømperne, der hovedsageligt er studerende (især sociologi) holdt krigsråd, og det forlyder, at slagmarken i første omgang bliver Kongens Nytorv. De bebuder, at der skal ske noget der på onsdag - på et tidspunkt der passer sammen med at garden passerer.

Måske bliver det ikke bare pift fra pigerne, Jens´erne bliver udsat for.

De risikerer at blive skåret i stumper og stykker - hvis bebudelsen om "Slaget på Kongens Nytorv" da ikke bare er falsk alarm og "rødstrømperne" vælger at slå uventet ned på helt ubevæbnede og uforberedte mænd.

N O T E R

undefined 1. SCUM
SCUM, Society of Cutting up Men, var en radikal amerikansk kvindegruppe grundlagt af Valerie Solanas (1936-88). Valerie Solanas skrev SCUM-manifestet og skød og sårede popkunstneren Andy Warhol i 1968.


undefined 2. Andy Warhol
Andy Warhol (1928-87) var amerikansk billedkunstner. Han blev kendt i 1960´erne som den fremmeste inden for kunstretningen popkunst. Han iscenesatte sig selv som et ikon og arbejdede også med eksperimenterende film og kunstperformances med rockbandet Velvet Underground. I 1968 blev han skudt af Valerie Solanas. Han overlevede attentatet, hvilket yderligere øgede hans kultstatus.