|
|
Ekspertdatabasen optager pt. ikke nye kandidater.
Vi gør opmærksom på, at KVINFOs ekspertdatabase er under modernisering. En forundersøgelse skal afdække behov og muligheder for en ny og moderniseret udgave af ekspertdatabasen.
Vi optager pt. ikke nye eksperter i databasen, som iø. er funderet på, at eksperter selv opdaterer deres data. De eksisterende eksperter i databasen er stadig søgbare, men databasen er ikke opdateret med nye navne.
Vi håber på din forståelse og glæder os til, at vi forhåbentlig kan lancere en ny og moderniseret udgave af ekspertdatabasen.
/ KVINFO, august 2020
|
|
|
|
 |
Tilbage til søgeresultat »
Helle Brønnum Carlsen |  |
Titel | Lektor, madskribent, ph.d.
|
| Arbejde | UCC Læreruddannelsen Zahles Linnésgade 2 1361 København K
www.zahle.dk
|
| Privat | 2100 København Ø Tlf.: +45 35 26 80 16 Mobil: +45 25 67 10 55
Født: 1958
|
| Kompetencer | | madkultur | | mad | | gastronomi og molekylær gastronomi | | makkundskab | | æstetik og æstetiske læreprocesser | | kogebøger | | sundhedspædagogik i æstetisk perspektiv | | maddannelse |
|
| Uddannelse | | ph.d., Danmarks Pædagogisk Universitet, 2003 | | cand.pæd.studiet, Danmarks Lærerhøjskole, DLH i faget ernæring og hjemkundskab, 1996-98 | | mag.art. i litteraturvidenskab, Københavns Universitet, 1994 | | lærer med liniefag i matematik og engelsk, Hellerup Seminarium, 1982, og har supplerende liniefag i hjemkundskab, 1984 |
|
| Ansættelser | Helle Brønnum Carlsen er lektor, Zahles Seminarium, i faget madkundskab, 2002-, og lærer, N. Zahles Seminarieskole, 1984- | | Uncdervisningsmenisteriet 2014 som specialkonsulent i forbindelse med implementering af FFM i det nye fag Madkundskab | | Københavns madhus - Projekt NY skolemad EAT | | madanmelder ved "Smag og Behag",2013-2016 ,madskribent ved "Familie-Journalen", 1997-, "I Form", 1995-2008, | | madanmelder ved "Politiken", 2003-2013 | | madanmelder på "Jyllands Posten", 1996-2001 | | madskribent på dagbladet "Information", 1986-96 | | konsulent ved fagbogsredaktionen Gyldendal, 1992-93 | | madkritiker ved Weekendavisen 2016-, madkommentator P1, 2016- |
|
| Tillidsposter og medlemskaber | | Faglig ekspert i skrivegruppen for nye kompetencemål i folkeskolen i faget Madkundskab 2013-2015 | | Faglig spydspids i skrivegruppen for nye kompetencemål i Madkundksb/ Hjemkundskab ved læreruddannelsen LU13 (2013) | | medlem af Danske Madanmeldere, 2002-, en forening der uddeler prisen: Årets Gericke, medlem af dennes bestyrelse, 2015- | | medlem af Københavns Madhus Bestyrelse, 2006- | | medlem af Danske Madpublicisters bestyrelse, 1992-2000 og 2002-05 | | medlem af Danske Madpublicister og Danske Gastronomiske Akademi | | medlem af tænketank i forbindelse med plan for Mad eksperimentariet 2010 - 2012 et udvalg nedsat af Fødevareministeriet | | Medlem af Fødevareministeriets tænketank om madråd, ved Dan Jørgensen 2014-2015 |
|
| Udmærkelser | | modtaget Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom, 2001 | | Danske Madpublicisters pris, sammen med Claus Meyer for initiativet til at afholde "Smagens Dag" i de danske folkeskoler, 1993 |
|
| Produktion | | "Madkundskab", Akademisk Forlag 2014 | | "Maddannelse", U-press, 2016 | | "Dåseskjul", FADLs Forlag, 2014 | | "Madlavning og måltider som æstetiske erfaringer" i Børn, Ernæring og Måltider (red. Jette Benn), Munksgaard, 2013 | | "Læsøs Guld - En Jomfruhummerkogebog", Læsø Turistbureau, 2011 | | "Mad og Æstetik", Hans Reitzel, 2011 | | "Børn i køkkenet" - Carlsens Kogeskole, Lindhart og Ringhof, 2007 | | "Æstetiske læreprocesser med hensyn til mad og måltider", 2004 | | kogebogen "Familiemad", Lindhart og Ringhof, 2004 | | ph.d. afhandlingen "Æstetiske læreprocesser vedrørende mad og måltider", 2003 | | "Mine somre i Paradis", Høst og Søn, 2003 | | "Stor fest, lille køkken", Høst og Søn, 2002 | | "Madelskerens følgesvend", Lindhart & Ringhof, 2001 | | "Bær og Frugter", L&R Fakta, 2000 | | "Mums - kærlighed til sidste bid", L&R Fakta, 1998 | | "Spis dig slank", Bonniers, 1996 | | "Fast føde i en travl tid", Gyldendal, 1994 | | "Mysteriet om det tomme køleskab", Gyldendal, 1992 | | "Gør fede tider bedre", Gyldendal, 1990 | | gastronomisk skribent ved Danmarks Nationalleksikon, 1996-2002 | | udgivet undervisningsmaterialer, "Mad fra Ord til Bord: kogebøger i 400 år", Danmarks Lærerhøjskole, 1999, "Bogen til hjemkundskab, bid for bid", Gyldendal, 1998 | | medforfatter på kulturministeriets "Madkulturrapport", 1996 | | skriver kronikker om gastronomi og madkultur | | har skrevet artikler og undervisningsmateriale for bl.a. Danske Slagterier, Dansk Slagtefjerkræ, og flere erhvervsblade | | kurser for madkundskabslærere samt foredrag ved højskoler og folkeuniversiteter | | Medforfatter på det reviderede værk: Mit barn skal i skole, Mejeriforeningen. |
|
| | Sprog | Helle Brønnum Carlsen har dansk som modersmål, taler og skriver flydende engelsk, læser og forstår tysk og har kendskab til fransk |
|
| | | |
 Printervenlig udgave
|
 |
|