KVINFOs Ekspertdatabase
 
spacer spacer spacer spacer spacer
spacer spacer
Om Ekspertdatabasen
Alfabetisk navneliste
Enkelt søgning
Avanceret søgning
Søgevejledning
Login for eksperter
Tips til eksperter
Tekniske anbefalinger
 
spacer
Tilbage til søgeresultat »

Helle Brønnum Carlsen

Opdateret: 19/05/16
Titel
Lektor, madskribent, ph.d.
Arbejde
UCC
Læreruddannelsen Zahles
Linnésgade 2
1361 København K

www.zahle.dk
Privat
2100 København Ø
Tlf.: +45 35 26 80 16
Mobil: +45 25 67 10 55


Født: 1958
Kompetencer
 bullet   madkultur
 bullet   mad
 bullet   gastronomi og molekylær gastronomi
 bullet   makkundskab
 bullet   æstetik og æstetiske læreprocesser
 bullet   kogebøger
 bullet   sundhedspædagogik i æstetisk perspektiv
 bullet   maddannelse
Uddannelse
 bullet   ph.d., Danmarks Pædagogisk Universitet, 2003
 bullet   cand.pæd.studiet, Danmarks Lærerhøjskole, DLH i faget ernæring og hjemkundskab, 1996-98
 bullet   mag.art. i litteraturvidenskab, Københavns Universitet, 1994
 bullet   lærer med liniefag i matematik og engelsk, Hellerup Seminarium, 1982, og har supplerende liniefag i hjemkundskab, 1984
Ansættelser
Helle Brønnum Carlsen er lektor, Zahles Seminarium, i faget madkundskab, 2002-, og lærer, N. Zahles Seminarieskole, 1984-
 bullet   Uncdervisningsmenisteriet 2014 som specialkonsulent i forbindelse med implementering af FFM i det nye fag Madkundskab
 bullet   Københavns madhus - Projekt NY skolemad EAT
 bullet   madanmelder ved "Smag og Behag",2013-2016 ,madskribent ved "Familie-Journalen", 1997-, "I Form", 1995-2008,
 bullet   madanmelder ved "Politiken", 2003-2013
 bullet   madanmelder på "Jyllands Posten", 1996-2001
 bullet   madskribent på dagbladet "Information", 1986-96
 bullet   konsulent ved fagbogsredaktionen Gyldendal, 1992-93
 bullet   madkritiker ved Weekendavisen 2016-, madkommentator P1, 2016-
Tillidsposter og medlemskaber
 bullet   Faglig ekspert i skrivegruppen for nye kompetencemål i folkeskolen i faget Madkundskab 2013-2015
 bullet   Faglig spydspids i skrivegruppen for nye kompetencemål i Madkundksb/ Hjemkundskab ved læreruddannelsen LU13 (2013)
 bullet   medlem af Danske Madanmeldere, 2002-, en forening der uddeler prisen: Årets Gericke, medlem af dennes bestyrelse, 2015-
 bullet   medlem af Københavns Madhus Bestyrelse, 2006-
 bullet   medlem af Danske Madpublicisters bestyrelse, 1992-2000 og 2002-05
 bullet   medlem af Danske Madpublicister og Danske Gastronomiske Akademi
 bullet   medlem af tænketank i forbindelse med plan for Mad eksperimentariet 2010 - 2012 et udvalg nedsat af Fødevareministeriet
 bullet   Medlem af Fødevareministeriets tænketank om madråd, ved Dan Jørgensen 2014-2015
Udmærkelser
 bullet   modtaget Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom, 2001
 bullet   Danske Madpublicisters pris, sammen med Claus Meyer for initiativet til at afholde "Smagens Dag" i de danske folkeskoler, 1993
Produktion
 bullet   "Madkundskab", Akademisk Forlag 2014
 bullet   "Maddannelse", U-press, 2016
 bullet   "Dåseskjul", FADLs Forlag, 2014
 bullet   "Madlavning og måltider som æstetiske erfaringer" i Børn, Ernæring og Måltider (red. Jette Benn), Munksgaard, 2013
 bullet   "Læsøs Guld - En Jomfruhummerkogebog", Læsø Turistbureau, 2011
 bullet   "Mad og Æstetik", Hans Reitzel, 2011
 bullet   "Børn i køkkenet" - Carlsens Kogeskole, Lindhart og Ringhof, 2007
 bullet   "Æstetiske læreprocesser med hensyn til mad og måltider", 2004
 bullet   kogebogen "Familiemad", Lindhart og Ringhof, 2004
 bullet   ph.d. afhandlingen "Æstetiske læreprocesser vedrørende mad og måltider", 2003
 bullet   "Mine somre i Paradis", Høst og Søn, 2003
 bullet   "Stor fest, lille køkken", Høst og Søn, 2002
 bullet   "Madelskerens følgesvend", Lindhart & Ringhof, 2001
 bullet   "Bær og Frugter", L&R Fakta, 2000
 bullet   "Mums - kærlighed til sidste bid", L&R Fakta, 1998
 bullet   "Spis dig slank", Bonniers, 1996
 bullet   "Fast føde i en travl tid", Gyldendal, 1994
 bullet   "Mysteriet om det tomme køleskab", Gyldendal, 1992
 bullet   "Gør fede tider bedre", Gyldendal, 1990
 bullet   gastronomisk skribent ved Danmarks Nationalleksikon, 1996-2002
 bullet   udgivet undervisningsmaterialer, "Mad fra Ord til Bord: kogebøger i 400 år", Danmarks Lærerhøjskole, 1999, "Bogen til hjemkundskab, bid for bid", Gyldendal, 1998
 bullet   medforfatter på kulturministeriets "Madkulturrapport", 1996
 bullet   skriver kronikker om gastronomi og madkultur
 bullet   har skrevet artikler og undervisningsmateriale for bl.a. Danske Slagterier, Dansk Slagtefjerkræ, og flere erhvervsblade
 bullet   kurser for madkundskabslærere samt foredrag ved højskoler og folkeuniversiteter
 bullet   Medforfatter på det reviderede værk: Mit barn skal i skole, Mejeriforeningen.
Sprog
Helle Brønnum Carlsen har dansk som modersmål, taler og skriver flydende engelsk, læser og forstår tysk og har kendskab til fransk
Emneord
 bullet   Gastronomi
 bullet   Hjemkundskab
 bullet   Kogebøger
 bullet   Mad
 bullet   Æstetik
Professioner
 bullet   Forfattere
 bullet   Forskere
 bullet   Lærere
Organisationer
 bullet   N. Zahles Seminarium
Region
 bullet   København
 bullet   Region Hovedstaden



Printer ikonspacerPrintervenlig udgave

spacer
KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K Tlf: 33 13 50 88 · Fax: 33 14 11 56 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk