|
 |
Tilbage til søgeresultat »
Helle Brønnum Carlsen |  |
Titel | Lektor, madskribent, ph.d.
|
| Arbejde | UCC Læreruddannelsen Zahles Linnésgade 2 1361 København K
www.zahle.dk
|
| Privat | 2100 København Ø Tlf.: +45 35 26 80 16 Mobil: +45 25 67 10 55
Født: 1958
|
| Kompetencer | | madkultur | | mad | | gastronomi og molekylær gastronomi | | makkundskab | | æstetik og æstetiske læreprocesser | | kogebøger | | sundhedspædagogik i æstetisk perspektiv | | maddannelse |
|
| Uddannelse | | ph.d., Danmarks Pædagogisk Universitet, 2003 | | cand.pæd.studiet, Danmarks Lærerhøjskole, DLH i faget ernæring og hjemkundskab, 1996-98 | | mag.art. i litteraturvidenskab, Københavns Universitet, 1994 | | lærer med liniefag i matematik og engelsk, Hellerup Seminarium, 1982, og har supplerende liniefag i hjemkundskab, 1984 |
|
| Ansættelser | Helle Brønnum Carlsen er lektor, Zahles Seminarium, i faget madkundskab, 2002-, og lærer, N. Zahles Seminarieskole, 1984- | | Uncdervisningsmenisteriet 2014 som specialkonsulent i forbindelse med implementering af FFM i det nye fag Madkundskab | | Københavns madhus - Projekt NY skolemad EAT | | madanmelder ved "Smag og Behag",2013-2016 ,madskribent ved "Familie-Journalen", 1997-, "I Form", 1995-2008, | | madanmelder ved "Politiken", 2003-2013 | | madanmelder på "Jyllands Posten", 1996-2001 | | madskribent på dagbladet "Information", 1986-96 | | konsulent ved fagbogsredaktionen Gyldendal, 1992-93 | | madkritiker ved Weekendavisen 2016-, madkommentator P1, 2016- |
|
| Tillidsposter og medlemskaber | | Faglig ekspert i skrivegruppen for nye kompetencemål i folkeskolen i faget Madkundskab 2013-2015 | | Faglig spydspids i skrivegruppen for nye kompetencemål i Madkundksb/ Hjemkundskab ved læreruddannelsen LU13 (2013) | | medlem af Danske Madanmeldere, 2002-, en forening der uddeler prisen: Årets Gericke, medlem af dennes bestyrelse, 2015- | | medlem af Københavns Madhus Bestyrelse, 2006- | | medlem af Danske Madpublicisters bestyrelse, 1992-2000 og 2002-05 | | medlem af Danske Madpublicister og Danske Gastronomiske Akademi | | medlem af tænketank i forbindelse med plan for Mad eksperimentariet 2010 - 2012 et udvalg nedsat af Fødevareministeriet | | Medlem af Fødevareministeriets tænketank om madråd, ved Dan Jørgensen 2014-2015 |
|
| Udmærkelser | | modtaget Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom, 2001 | | Danske Madpublicisters pris, sammen med Claus Meyer for initiativet til at afholde "Smagens Dag" i de danske folkeskoler, 1993 |
|
| Produktion | | "Madkundskab", Akademisk Forlag 2014 | | "Maddannelse", U-press, 2016 | | "Dåseskjul", FADLs Forlag, 2014 | | "Madlavning og måltider som æstetiske erfaringer" i Børn, Ernæring og Måltider (red. Jette Benn), Munksgaard, 2013 | | "Læsøs Guld - En Jomfruhummerkogebog", Læsø Turistbureau, 2011 | | "Mad og Æstetik", Hans Reitzel, 2011 | | "Børn i køkkenet" - Carlsens Kogeskole, Lindhart og Ringhof, 2007 | | "Æstetiske læreprocesser med hensyn til mad og måltider", 2004 | | kogebogen "Familiemad", Lindhart og Ringhof, 2004 | | ph.d. afhandlingen "Æstetiske læreprocesser vedrørende mad og måltider", 2003 | | "Mine somre i Paradis", Høst og Søn, 2003 | | "Stor fest, lille køkken", Høst og Søn, 2002 | | "Madelskerens følgesvend", Lindhart & Ringhof, 2001 | | "Bær og Frugter", L&R Fakta, 2000 | | "Mums - kærlighed til sidste bid", L&R Fakta, 1998 | | "Spis dig slank", Bonniers, 1996 | | "Fast føde i en travl tid", Gyldendal, 1994 | | "Mysteriet om det tomme køleskab", Gyldendal, 1992 | | "Gør fede tider bedre", Gyldendal, 1990 | | gastronomisk skribent ved Danmarks Nationalleksikon, 1996-2002 | | udgivet undervisningsmaterialer, "Mad fra Ord til Bord: kogebøger i 400 år", Danmarks Lærerhøjskole, 1999, "Bogen til hjemkundskab, bid for bid", Gyldendal, 1998 | | medforfatter på kulturministeriets "Madkulturrapport", 1996 | | skriver kronikker om gastronomi og madkultur | | har skrevet artikler og undervisningsmateriale for bl.a. Danske Slagterier, Dansk Slagtefjerkræ, og flere erhvervsblade | | kurser for madkundskabslærere samt foredrag ved højskoler og folkeuniversiteter | | Medforfatter på det reviderede værk: Mit barn skal i skole, Mejeriforeningen. |
|
| | Sprog | Helle Brønnum Carlsen har dansk som modersmål, taler og skriver flydende engelsk, læser og forstår tysk og har kendskab til fransk |
|
| | | |
 Printervenlig udgave
|
 |
|